Děje se

MICRONET ; inzerce nase.broumovsko.cz
Broumovské diskuzní fórum

icon | 06.11.22 18:09:31  |  (8.0.35) | Libor   super
Umění odejít
"To není hodno Římana" říkal nám náš profesor římského práva na vysoké škole. Myslel tím, že se máme v určitých situacích chovat jako občané vyspělé civilizace a kultury, např. brát naše osobní výhry a prohry s nadhledem a poučit se z nich anebo je prostě neřešit, být nad věcí... stokrát spadneš na držku, ale stokrát vstaneš a pak jsi vítěz a všichni kolem zírají a obdivují vítězství vůle ????
V Polici nad Metují skončil starosta a mají nového starostu. Končící starosta obešel všechny ženy na městském úřadu, dal jim květinu a poděkoval jim za spolupráci. Všechny muže pozval k sobě do kanceláře na panáka a poděkoval jim za spolupráci. Odešel z radnice středem jako hrdý a svobodný muž, jako Říman.
V Broumově dnes již emeritní starosta napsal do Broumovských novin citový výlev a ukázal, že není Římanem, že neumí vzít životní změnu s nadhledem. Není potřeba psát o tom, že před osmi lety se do funkce dostal díky úspěchu kandidátky, která v komunální politice využila značku/brand "Veba" a on na té kandidátce v první pětce (tedy s vysokou pravděpodobností zvolení do zastupitelstva) byl možná i díky tomu, že je bratrem bývalé spolumajitelky Veby Ing. Miluše Houskové, že lidé tenkrát nevolili přímo jeho, ale "volili Vebu", která byla lokálním symbolem jistoty, stability, prosperity, starých dobrých časů... Kdyby měl tenkrát dnes již emeritní starosta vlastní kandidátku, kde by byl volebním lídrem, jeho volební výsledek by byl možná poloviční, možná čtvrtinový nebo by jeho volební strana získala třeba jen jeden mandát (a možná by ho přeskočil trenér fotbalové přípravky z 15. místa na kandidátce). Tož tak.

Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra